Artikel uit de Schakel

Een leuk artikel uit de Schakel over hoe wij oogzorg kunnen leveren. 

 

"Voor oog zorg ga je naar Pieter Wiercx Optiek

 Iedereen word een dagje ouder. Ook de ogen, wat boven de 40 jaar een grotere kans op oogafwijkingen geeft. Veel van die afwijkingen kunnen vroegtijdig worden ontdekt en behandeld. Binnen deze groep mensen is er ook diegene met een erfelijke belasting, bijvoorbeeld, diabetes, verhoogde oogdruk (Glaucoom), plotseling slechter zien en niet te vergeten “mijn ouders hadden ook al slechte ogen”. Hierbij zijn er nog de leeftijd gerelateerde klachten zoals staar en macula degeneratie. Dit alles geeft een verhoogd risico op oog problemen.

In een uitgebreid oogonderzoek kunnen deze problemen al in een vroeg stadium ontdekt worden. Vaak nog voordat men klachten heeft.

Voorheen moest je hiervoor altijd naar de oogarts. Door samenwerking met het Ksyos kunnen wij via een beveiligde verbinding contact hebben met oogartsen uit de regio. Hierdoor kunnen wij wanneer nodig is het consult digitaal laten beoordelen waardoor meestal een fysiek consult niet meer nodig is. Hiermee verlaag je de zorgkosten.

Het grote voordeel is dat er bij ons geen lange wachtlijsten zijn. Normaal gesproken kunnen we dezelfde week nog een afspraak inplannen.

Zelfs als er geen reden is voor zorg bent u bij ons welkom om preventief een volledig ooggezondheidsonderzoek te laten uitvoeren. Hierbij wordt het volledige oog nagekeken en vastgelegd zodat het later vergeleken kan worden voor wanneer er wel klachten ontstaan.

We zien dat het kijkgedrag van de mensen verandert en dit zorgt voor andere kijk behoeftes en oplossingen. Door meer computerwerk, digitale schoolborden en smartphone gebruik zien we meer sterkte problemen maar ook drogere ogen. Dit wordt zwaar onderschat. Vooral ook bij de jongere generatie die nog midden in de groei zitten. Het gevaar is om deze groep te veel te over corrigeren waardoor later juist meer klachten ontstaan. Wanneer het nodig is kunnen wij een oogmeting uitvoeren met speciale druppels waarbij de accommodatie plat wordt gelegd en je de natuurlijke sterkte meet. Hiermee voorkom je dat een bril te sterk wordt aangemeten.

Ook de oplossingen voor sterkte correcties worden steeds meer divers. Zowel met brillen en contactlenzen als op het gebied van refractie chirurgie."

Artikel uit de Schakel